5 essentiële tips voor de startende vrouwelijke ondernemer
5 essentiële tips voor de startende vrouwelijke ondernemer
14 januari 2021 

5 essentiële tips voor de startende vrouwelijke ondernemer

Tijdens mijn studie droomde ik er al van om mijn eigen bedrijf op te starten. Een startende vrouwelijke ondernemer. Zelf mijn eigen koers varen en mijn eigen keuzes maken. Toch duurde het nog een flink aantal jaren voordat ik deze stap durfde te zetten. waarom omdat ik niet precies wist of ondernemen wel echt iets voor mij was. Heb je er altijd van gedroomd om je eigen bedrijf op te starten? In dit artikel deel ik 5 essentiële tips, zodat jij gaat rocken met jouw bedrijf en succesvol kunt ondernemen!

Tip 1: Ga het gewoon doen!

Als ik één ding heb geleerd in de afgelopen jaren is dat je niet met wachten tot het juiste moment. Het is namelijk nooit het juiste moment. Er zijn altijd obstakels, twijfels, meningen van anderen of jouw onzekerheid die opspeelt. Ondernemen is nu eenmaal vallen en opstaan. En door het gewoon te doen leer je het meest. Wees niet bang om fouten te maken, want geloof me, die ga je maken ;-). En dat is maar goed ook, want zo ontwikkel je jezelf van startende vrouwelijke ondernemer naar ervaren professional.

Tip 2: Weet waar je moet zijn als je het even niet weet

Een heel belangrijke tip! Ga niet aanmodderen als je het niet meer weet. Durf vragen te stellen en durf je kwetsbaar op te stellen. Weet bij wie je moet aankloppen als je het niet meer weet en zorg dat je deze kennis ook paraat hebt. Als startende vrouwelijke ondernemer is het super belangrijk dat je niet gaat afwachten, maar pro-actief aan de slag gaat met je bedrijf. Een community kan met gelijkgestemden kan hier bijvoorbeeld goed bij helpen. Je kunt dan vragen stellen, sparren, successen delen en anderen ontmoeten.

Ga dus niet bij de pakken neer zitten als het even niet lukt, maar win advies in, ga het gewoon doen, keer van je fouten en maak er een feestje van!

succesvolle startende vrouwelijke ondernemer

Heel veel startende vrouwelijke ondernemers vinden het lastig om zichzelf te laten zien.

Vragen als “Wat als het niet lukt, wat als ze mij niet leuk vinden, wat als ze mij niet deskundig genoeg vinden, wat als ze denken dat ik te graag geld verdien, wat als ze denken wat een arrogant typje? Deze stemmetjes zijn heel begrijpelijk, want elke ondernemer kampt met onzekerheden. Maar wees je er bewust van dat alleen jij last hebt va deze belemmerende gedachten. Door jezelf onvoldoende te laten zien, kom je te weinig onder de aandacht van jouw ideale klant en kiest jouw ideale klant voor een ander, super zonde! Probeer de belemmerende gedachten los te laten, laat jezelf zien en benut je volle potentieel!

Tip 4: Durf nee te zeggen

Als je nee durft te zeggen tegen de dingen die je niet wil doen, zeg je ja tegen de dingen die je wel graag wilt doen. Nee zeggen betekent simpelweg keuzes maken in waar je wel gelukkig en blij van wordt. Veel vrouwelijke ondernemers vinden het lastig om nee te zeggen. Vaak zit de oorzaak van dit probleem in het feit dat ze anderen niet willen teleurstellen, of dat je denkt het levert wel omzet op. Maar als die omzet je vervolgens alleen maar energie kost in plaats dan dat het je wat oplevert is die omzet niets meer waard. Als je ervan bewust bent dat wanneer je nee zegt tegen iets wat je niet leuk vind en ja zegt tegen iets wat je wel leuk vindt, ga je hier anders naar kijken en naar handelen.

Weet je wat jouw doelen zijn, weet je wat je moet doen om deze doelen te behalen en weet je wat je omzet en je winst is? Het zijn allemaal zaken waar veel vrouwelijk startende ondernemers nog niet voldoende mee bezig zijn. Maar als je niet weet waar je nu staat, waar je naartoe wilt en wat er voor nodig is om dit te behalen, is een succesvol bedrijf runnen een lastig verhaal. Omzet draaien en winst maken is de basis van een succesvol bedrijf. Daarnaast is een ijzersterk marketingplan essentieel! Voelt jouw ideale klant zich direct aangesproken op jouw website? Staat er direct voor wie jij welk probleem oplost? Hoe overtuig je jouw ideale klant dat jij de investering waard bent?  Is dit nog niet helder? Ga er dan vandaag nog voor zitten en zet voor jezelf op papier wat je dromen en doelen zijn, wat je hiervoor nodig hebt en hoe je dat gaat behalen, want alleen dan kun je als startende vrouwelijke ondernemer een succesvol bedrijf gaan runnen.

Wil jij rocken met jouw bedrijf en doen waar jij gelukkig van wordt, maar weet je niet waar je moet beginnen? In mijn gratis strategiesessie van 30 minuten geef ik je graag concrete tips hoe je dit kunt bereiken. De strategiesessie is geheel vrijblijvend en verplicht je dan ook tot niks.
Klik op deze link om je aan te melden >>>

Reactie plaatsen