Efficiënter werken met Trello, breng orde in je chaos!
Efficiënter werken met Trello, breng orde in je chaos!
19 november 2020 

Efficiënter werken met Trello, breng orde in je chaos!

Heb je overal ideeën liggen in de vorm van geeltjes en notities? Of heb je misschien al je ideeën in je hoofd zitten en komen ze niet van de grond? Werk je aan een project samen met je klant of collega en wil je structuur creëren in je werkzaamheden? Efficiënter werken doe je met Trello. In dit artikel lees je alles over deze waardevolle tool!

Trello is meer dan een digitaal prikbord

Zelf vergelijk ik Trello altijd met een prikbord vol geeltjes die je heel gemakkelijk kunt ordenen. Je kunt meerdere borden aanmaken en per bord maak je vervolgens weer een lijst aan, waar je een kaart aan kunt toevoegen. Zo kun je heel gemakkelijk per project een bord aanmaken en bijvoorbeeld een to-do lijst, een mee-bezig lijst een een voltooide lijst aanmaken. Dat ziet er dan bijvoorbeeld als volgt uit:

Plannen door te werken met Trello

Werken met Trello is veel meer dat een digitaal prikbord. Zo kun je samenwerken met collega’s of klanten, stel je deadlines aan elke kaart en koppel je jouw bord eenvoudig aan applicaties van derden zoals Slack, zodat je direct een notificatie krijgt wanneer een kaart is geüpdatet.

Maak van Trello een content kalender!

Een content kalender is een kalender waarin staat welke berichten en/of beeldmateriaal je wilt gaan publiceren op je social media kanalen en/of op je website. In deze kalender staat welke content je op welke dag en op welk tijdstip publiceert. Door te werken met Trello kun je heel eenvoudig een overzicht maken van alle content die je de komende periode wilt gaan maken en inplannen.

Door te werken met Trello centraliseer je jouw ideeën

Je kent het misschien vast wel, je tijdens het boodschappen doen of sporten heb je ineens een waanzinnig idee voor je onderneming. Eenmaal thuis ben je alweer de helft vergeten door de waan van dag dag. Wanneer je zo’n idee hebt, pak je eenvoudig je telefoon, je opent Trello en noteert het direct. Zou hou je overzicht in al jouw ideeën en centraliseer je ze op één plek. De tool is zowel op desktop, mobiel en tablet te gebruiken en daarmee ook heel erg functioneel.

Samen werken met Trello is ideaal met collega’s en klanten

Zelf gebruik ik Trello niet alleen voor mijn eigen onderneming, maar ik werk ook samen met mijn klanten met deze tool. Het handige vind ik dat je niet allemaal tegelijk aan het werk hoeft te zijn om goed samen te kunnen werken. Je kunt niet alleen tekst plaatsen, maar ook bestanden en je kunt op een kaart ook heel gemakkelijk opmerkingen plaatsen. Daarnaast worden alle wijzigingen, zoals het uploaden van bestanden en het plaatsen van opmerking opgeslagen met de juiste datum en tijdstip erbij. Zo heeft iedereen inzicht wanneer de wijziging is gedaan en kan er ook nooit een misverstand over bestaan.

Stel deadlines en koppel Trello aan je agenda

Je kunt elke kaart een deadline geven en deze koppelen aan jouw agenda, zoals Google Agenda of Microsoft Outlook. Het stimuleert je productiviteit en helpt je herinneren aan belangrijk deadlines. Wanneer je werkt met collega’s of klanten worden de deadlines, indien gekoppeld, ook toegevoegd aan hun agenda, ideaal toch?

Maak een koppeling met andere applicaties

Trello heeft een heleboel integraties met andere tools die je heel gemakkelijk kunt koppelen. De gratis versie van deze tool, biedt de mogelijkheid om één applicatie per bord te koppelen. Zelf maak ik gebruik van de koppeling naar mijn agenda en de koppeling naar mijn Slack account. Kort gezegd is Slack een communicatietool voor groepen in bedrijven, maar ook prima te gebruiken door zelfstandigen die korte lijntjes willen houden met hun klanten. Wanneer mijn klanten een update plaatsen of een wijziging uitvoeren op het Trello bord, ontvang ik hier direct een notificatie van in mijn Slack. Het zorgt ervoor dat ik nooit meer een update hoef te missen.

Wil je Trello eens proberen? Maak dan geheel gratis een account aan via deze link.

Patricia van Rijn
Door

Patricia van Rijn

op 21 Sep 2022

Ik woon bij Hoofddorp in de buurt. Is het mogelijk dat we een afspraak maken waarin u aan mij kan laten zien hoe Trello werkt en hoe ik hiermee mijn agenda beter kan beheren? Kunt u aangeven wat uw tarief is?

Reactie plaatsen