Fitbit Sense, dé smartwatch voor een gezonde levensstijl
Fitbit Sense, dé smartwatch voor een gezonde levensstijl
13 september 2021 

Fitbit Sense, dé smartwatch voor een gezonde levensstijl

Fitbit Sense is een smartwatch die je helpt om zowel aan je fysieke en mentale gezondheid te werken. Als ondernemer zit ik veel, wat natuurlijk niet het beste is voor mijn lijf. Vandaar dat ik benieuwd ben naar deze smartwatch van Fitbit en of dit werkelijk inzicht geeft in mijn gezondheid en bijdraagt aan een gezondere levensstijl. Ik heb de Fitbit Sense uitgebreid voor je getest en de resultaten van mijn review heb ik in dit artikel geschreven. Ik kan je alvast verklappen dat ik erg enthousiast ben over dit horloge en misschien is het ook wel iets voor jou?

Het design van de Fitbit Sense

Allereerst is te zien dat de Fitbit Sense er luxe uitziet. Het horloge heeft afgeronde hoeken met eveneens een afgerond Amoled scherm. Het is voorzien van Gorilla Glass 3, wat inhoud dat het goed beschermd is tegen krassen De behuizing is gemaakt van roestvrij staal en voelt chique aan. de nieuwe infinity bandjes voor zowel de Fitbit Sense als de Fitbit Versa 3 zijn, flexibeler dan de bandjes van de vorige Fitbit modellen en zijn ook makkelijk te verwisselen met het nieuwe bevestigingsmechanisme.

Fitbit’s wijzerplaten

Je kunt bij Fitbit kiezen uit honderden verschillende watchfaces (wijzerplaten) Je kunt je 5 favorieten wijzerplaten nu ook opslaan, je hoeft dus niet meer je app te gebruiken om een andere wijzerplaat te kiezen


Gezondheidsfeatures van de Fitbit Sense

Fitbit Sense beloofd dat je met deze smartwatch lichamelijk en geestelijk in balans kunt komen. Het horloge herkent je stress en kan je helpen om die stress ook te reduceren. 

EDA scan

Dit kan door een EDA scan te maken. EDA staat voor Electrodermal activity. Deze technologie detecteert kleine elektrische veranderingen op je huid, die een indicatie geeft hoe jouw lichaam reageert op stress. De gegevens uit de scan worden samen met andere gegevens in een diagram gezet, waardoor je stress kunt leren herkennen en kan beheersen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door mindfulness sessie te volgen of ademhalingsoefeningen te doen en je kunt zien welke invloed deze sessies hebben op je stressniveau. 

Huidtemperatuur sensor

Naast dat de Fitbit Sense een EDA scan kan maken, is het momenteel ook het enige horloge van Fitbit die je huidtemperatuur kan meten. In de nacht meet het horloge je temperatuur en als deze afwijkt van je normale temperatuur, kan dat een aanleiding zijn voor bijvoorbeeld koorts wat eraan komt. 

Menstruatiecyclus

De Fitbit Sense geeft je inzicht in je menstruatiecyclus. Zo kun je jouw menstruatie en symptomen registreren, je vruchtbare periode voorspellen en krijg je inzicht in de relatie tussen je cyclus en je gezondheid. Uiteraard is het een indicatie.

Zuurstof van je bloed meten

De Fitbit Sense meet elke nacht het percentage zuurstof in je bloed. Maar let wel dat je dit alleen kunt inzien als je hiervoor de speciale wijzerplaat van Fitbit gebruikt.

Hartslag meting

Fitbit Sense houdt 24 uur per dag je hartslag bij. Daarnaast kun je een ECG maken, door je vinger op de randen van het horloge te leggen, maak je een hartfilmpje. Daarnaast meet de Fitbit Sense verschillende hartzones, zoals cardio, vetverbranding en piekzone. Je kunt daarmee in de gaten houden of je tijdens je training wel in de juiste zone zit. Daarnaast krijg je inzicht in je actieve zones. Dit heeft Fitbit vastgesteld als grens voor een gezonde levensstijl. 150 minuten met een gemiddelde intensiteit of 75 minuten met op hoge intensiteit om gezond en fit te blijven. 

Slaap

Wanneer je je Fitbit Sense draagt tijdens het slapen, krijg je elke ochtend als je wakker wordt een cijfer voor de kwaliteit van jouw slaap. Je ziet bijvoorbeeld hoeveel procent van jouw slaap zich in de REM fase bevindt en of je onrustig bent geweest. Je kunt ook gebruik maken van een slimme wekker,. Het horloge maakt je dan wakker in een ranch van een half uur, en analyseert wanneer het de beste tijd is voor jou om wakker te worden, door je een kleine trilling op je pols te geven. Op deze manier wordt je niet vanuit een diepe slaap gewekt waar je soms te=de hele dag last van kunt hebben.En met de slaapmodus zorg je ervoor dat je tijdens je slaap niet gestoord wordt en dus geen meldingen krijgt, maar ook niet oplicht als je je even omdraait.

Fitbit Sense

De Fitbit Sense heeft ingebouwde GPS en is waterdicht

Om ervoor te zorgen dat je zo goed mogelijk je activiteiten kunt registreren, heeft Fitbit ingebouwde GPS. Je hoeft dus niet perse je telefoon mee te nemen wanneer je gaat hardlopen of fietsen. Je krijgt dan je routes en de afstand te zien. En in de app kan je dit terugkijken. Je ziet dan waar op de route je de meeste inspanning hebt geleverd. Daarnaast heeft de Fitbit Sense Smarttrack, waarmee hij automatisch workouts registreert. Het horloge is waterdicht en je kunt er dus mee zwemmen douchen zonder je zorgen te maken over je horloge

De batterijduur

Fitbit claimed een batterijduur van 6 dagen, maar dat is natuurlijk wel afhankelijk van hoe je het horloge gebruikt. Als je GPS aanzet gaat hij tot 5 dagen mee, gebruik je het ‘always on display’ dan gaat hij 4 dagen mee. Wat ideaal is dat de Fitbit Sense met de nieuwe lader supersnel kan opladen. Als je hem 12 minuten aan de lader legt, gaat hij weer 24 uur mee.

Fitbit Sense is ook een echte smartwatch

De Fitbit Sense heeft de mogelijkheid om alle meldingen die je graag wilt ontvangen ook kunt ontvangen op het horloge. Denk hierbij aan meldingen van je email, agenda Whatsapp, en je favoriete social media apps. Je kunt apps installeren zoals Spotify en Strava, Hij heeft een NFC chip, waarmee je kunt betalen en hij heeft een ingebouwde speaker en microfoon, dus je kunt er ook mee bellen. Met de Google assistent die aan het horloge is toegevoegd kun je jouw apparaten in huis aansturen en vragen stellen aan je horloge. De Fitbit Sense is voor zowel IOS als Android gebruikers een echte smartwatch.

Ben jij nou wat minder gehecht aan deze hele uitgebreide functionaliteiten, dan is wellicht de Fitbit Versa 3 iets voor jou. Meer informatie over de verschillen tussen de Fitbit Sense en de Fitbit Versa 3 vind je hier.

Fitbit premium 6 maanden

Bij de aanschaf van de Fitbit Sense krijg je 6 maanden gratis Fitbit premium cadeau. Dit kost je normaal gesproken €10,- per maand. Hiermee krijg nog uitgebreidere analyses, exclusieve inzichten en tool. Zo krijg je bijvoorbeeld meer inzicht in je slaap. je krijgt meldingen om je eraan te herinneren dat je op tijd naar bed moet gaan of ademhalingsoefeningen kunt doen om je nachtrust te optimaliseren. 

Je krijgt extra mindfulness content en extra inzichten in je stressscore en een gezondheidsrapport die je kunt uitdraaien. In dit rapport geeft je een beter inzicht in je gewichtsverloop, aantal gezette stappen en gemiddeld rusthartslag en actieve zones. Je kunt dit rapport uitdraaien van 30 dagen tot maximaal een jaar in het verleden. Fitbit Premium heeft ook een aantal leuke spelletje en uitdagingen zo kun je bijvoorbeeld ‘Get fit bingo’ spelen met je vrienden,. Vul je kaart met een bepaalde afstand, aantal stappen en actieve minuten

Mijn persoonlijk ervaringen van de Fitbit Sense

Wat een heerlijk horloge! Zodra je hem om hebt merk je eigenlijk helemaal niet dat je hem om hebt. De Fitbit Sense daagt mij echt uit om meer te bewegen en gezonder te leven. Ik vind het heel fijn dat mijn activiteiten nauwkeurig worden gemeten en dat ik gemotiveerd wordt als ik te lang zit. Omdat ik een zittend beroep heb, is het voor mij belangrijk om voldoende te bewegen en daar helpt dit horloge mij enorm goed bij.

Door de mindfulness mogelijkheden ben ik echt beter gaan slapen en gaan ontspannen. het maakt mij bewuster van mijn levensstijl. De batterijduur vind ik ideaal, ik kan gedurende 5 dagen gebruik maken van het horloge zonder het op te laden.

Het kiezen van een wijzerplaat was ook eenvoudig al moet ik wel zeggen dat de marketplace, dat is de plek waar je nieuwe wijzerplaten kunt kiezen en kunt kopen, vol staat met, in mijn ogen, lelijke wijzerplaten. Wil je een mooie wijzerplaat moet je wel even goed zoeken. Voor die van mij heb ik rond de  €1,- betaald, dus als je een betaalde kiest is het wel voordelig. Daarnaast vind ik het vreemd dat je alleen inzicht hebt in je zuurstofgehalte als je de bijbehorende wijzerplaat van Fitbit gebruikt. Het was leuk geweest als je hier ook inzicht in had, zeker als je gebruik maakt van Fitbit premium

Al met al is het een hele complete smartwatch met de meest uitgebreide gezondheid features die je maar kunt bedenken. Het draagt voor mij in ieder geval bij aan een gezondere levensstijl. Wil jij meer ook meer inzicht krijgen in jouw gezondheid? Dan zou ik de Fitbit Sense zeker aanbevelen!
 Ben je zo enthousiast geworden dan kun je de Fitbit Sense via deze link aanschaffen

Reactie plaatsen