Groeien als ondernemer? Met deze 7 activiteiten lukt het!
Groeien als ondernemer? Met deze 7 activiteiten lukt het!
03 juni 2021 

Groeien als ondernemer? Met deze 7 activiteiten lukt het!

Wil jij groeien als ondernemer? Een van de meest waardevolle dingen die ik als ondernemer heb geleerd, is om altijd te werken vanuit een plan. Het is zo verleidelijk om van taak naar taak te springen en direct te reageren op de mails en appjes die binnenkomen. Veel ondernemers werken vaak in hun bedrijf, maar niet aan hun bedrijf. In deze blog deel 7 werkzaamheden die ik wekelijks doe om mijn bedrijf te laten groeien.

Mijn blog is een belangrijk middel om het aantal bezoeken op mijn website te verhogen en daarmee te werken aan mijn eigen bedrijf. Ik probeer in mijn blog zoveel mogelijk antwoord te geven op de vraag die mijn doelgroep heeft, door mijn expertise over online marketing en mijn ervaring als ondernemende mama te delen. Door zo relevant mogelijk te zijn voor je doelgroep, zorg je er niet alleen voor de je vaker wordt getoond in de zoekresultaten in zoekmachines, maar heeft dit ook een positieve invloed op je naamsbekendheid. Ik zou dan ook elke ondernemer aanraden om te starten met bloggen.

Content delen op mijn social media accounts

Mijn content is het hart van mijn eigen bedrijf. Door het delen van mijn kennis help ik vele vrouwen te groeien als ondernemer. Zo ben ik minimaal 4 keer per week aanwezig  Instagram en minimaal 2 keer per week aanwezig op LinkedIn. Van groot belang is dat je niet alleen aanwezig bent om aanwezig te zijn, maar dat je ook echt waarde toevoegt aan je doelgroep. Een goede social media strategie ligt ten grondslag aan een goede online zichtbaarheid voor je eigen bedrijf.

Like en reageren op berichten van  personen uit mijn netwerk

Vaak wordt het sociale aspect van social media vergeten. Door de interactie aan te gaan met jouw doelgroep zorg je er niet alleen voor dat mensen je leren kennen, maar ook waarderen dat je jezelf in hen verdiept als je regelmatig van jezelf laat horen. Like en reageer op hun berichten en je zal zien dat je daardoor zelf ook meer interactie zal ontvangen.

Wil jij groeien als ondernemer? Plan dan elke week en reflecteer elke maand.  Ik kijk heel kritisch of de activiteiten heb ingepland een bijdragen leveren aan de doelen die ik heb gesteld. Ik bekijk wat ik goed heb gedaan en wat ik beter anders had kunnen doen. Wat ik vervolgens anders had kunnen doen plan ik weer in voor de volgende maand. Het is helemaal niet erg als je tot de conclusie komt dat je niet helemaal gelukt is deze maand, maar het is wel belangrijk dat je er bewust van bent, zodat je het later anders kunt doen. Door elke maand te reflecteren help je jezelf om productiever te worden in je eigen bedrijf, zodat je meer tijd overhoudt om ook andere leuke dingen te doen. Op zondag maak ik mijn planning voor de volgende week. Zo houd ik overzicht en structuur.

Nieuws en ontwikkelingen uit mijn branche op de voet volgen

In de branche waar ik werkzaam ben, zal ik nieuws en ontwikkelingen moeten blijven volgen om succesvol te kunnen zijn en blijven. De wereld van de online marketing en de digitalisering gaan nu eenmaal supersnel en als ik hierin niet bijblijf, kan ik mijn klanten niet meer ondersteunen. Voor mij is het dan ook van groot belang om nieuws en ontwikkelingen op de voet te volgen. Wellicht bevind jij je in een branche waarin de ontwikkelingen minder snel gaan, maar ok dan is het van belang dat je op de hoogte blijft van ontwikkelingen in jouw werkveld. Op deze manier kun je jouw doelgroep ook op de hoogte houden van de ontwikkelingen en relevante informatie met hen delen.Zo profileer jij jezelf als expert en weet jouw doelgroep dat ze bij jou moeten zijn voor bijvoorbeeld de nieuwste technieken

Aandacht besteden aan mijn klanten

Bestaande klanten zijn erg belangrijk als je wilt groeien als ondernemer. Als zij tevreden zijn, zijn zij de promotors van mijn organisatie. Ik zou je dan ook zeker aanraden om te investeren in een goede relatie met je bestaande klant. Investeer dan ook in en goede relatie met hen door ook hun ontwikkelingen en mijlpalen te volgen en daar aandacht aan te geven. Feliciteer hen met verjaardagen of jubilea en zet dit in je agenda. Dit zal zeker door hen worden gewaardeerd.

Groeien als ondernemer? Zorg goed voor jezelf

Rustmomenten zijn voor mij heel belangrijk. Zeker met een peuter in huis ben ik altijd “aan”.  Het is zo’n cliché, maar voldoende rust, voldoende beweging, voldoende drinken en gevarieerd eten help je echt om je beter en productiever te voelen. Ik zou je zeker aanraden om het goed voor jezelf zorgen ook op te nemen in je doelen. het is vaak het eerste wat erbij inschiet als je druk bent, maar o zo belangrijk! Niet alleen voor de groei van jezelf als ondernemer, maar ook voor jouw persoonlijke groei.

Reactie plaatsen