Podcast tip: Maak van je podcast een blog en maak nog meer impact
Maak van je podcast een blog en maak nog meer impact
11 juni 2022 

Maak van je podcast een blog en maak nog meer impact

Het is een druilerige woensdagochtend als ik in mijn rode Citroën C1 stap op weg naar een leuke afspraak met een potentiële klant. Ik luister de podcast van Marc-Marie en Aaf en binnen een half uur ben ik op mijn bestemming als ineens mijn telefoon gaat. Het is Mirella die ik inmiddels al een aantal jaar help met haar marketingactiviteiten. Ze heeft inmiddels nagedacht over mijn podcast tip en is super enthousiast!

Een paar dagen daarvoor was ik bij Mirella op kantoor voor ons maandelijks overleg. Ze heeft al 9 maanden een succesvolle podcast over het creëren van financiële zekerheid voor vrouwelijke ondernemers. Elke maand heeft ze weer meer luisteraars, waar ook nog eens klanten uitkomen. Ik vroeg haar tijdens onze afspraak: 

“Nu je weet dat je alleen al met een podcast zoveel impact kan maken, hoe fijn zou het zijn als je nog meer mensen kunt bereiken met datgene waar je over vertelt in je podcast.” 

Ze keek mij een beetje verontwaardigd aan en zei; dat klinkt leuk, maar hoe dan? De podcast voorbereiden, opnemen, monteren en publiceren kost al elke week heel veel tijd”

Toen vertelde ik haar “maar wat nu als je de content van je podcast nou op een slimme manier kunt hergebruiken en ik je daarmee help, zodat het jou geen extra tijd kost. Het enige wat jij hoeft te doen is de link naar je podcast aflevering naar mij toesturen. 

Okay zei ze, ik luister…

In het begin van onze samenwerking had ik haar verteld over het belang van content maken voor de doelgroep en dan met name content die ook wordt gevonden in zoekmachines. Door bijvoorbeeld artikelen te schrijven die antwoord geven op de vraag die jouw doelgroep heeft, kun je met elk artikel een plaats bemachtigen in Google. 

Ik zei tegen haar; stel dat ik nu elke podcast die jij maakt omtover tot een blogartikel dat geoptimaliseerd is voor zoekmachines, dan hoef jij net zoveel content te maken, maar kun je wel veel meer impact maken, werken aan je vindbaarheid naamsbekendheid en je expertstatus. 

Mirella keek me aan en zei; waarom verzin ik dat nou nooit! 

Nu drie maanden later stuurt Mirella elke week haar podcast door. Hiervan maak ik een compleet artikel waarmee ze vindbaar is voor haar doelgroep in Google. In deze korte tijd heeft ze inmiddels al

Meer dan 1000 websitebezoekers extra per maand gegenereerd. 

Wil jij nu ook meer impact maken en heb je een podcast? Ook voor jou tover ik je podcast graag om tot een blog.

Voor €97,- per blogartikel ontvang je van mij een compleet SEO geoptimaliseerd artikel in Word van minimaal 400 woorden, inclusief zoekwoord, titels , metadescription en 2 bijpassende rechtenvrije afbeeldingen. Zo kun je de blog zo 1-op-1 kopieëren naar je website. 

Denk je nu, dit wil ik ook voor mijn podcast, stuur me dan even een mailtje of kijk voor alle informatie op de pagina van de blogcast

  Ja ik wil meer weten over de blogcastReactie plaatsen