Pluishaar en pindakaas, je ziet het als je het doorhebt
Pluishaar en pindakaas, je gaat het pas zien als je het door hebt
20 mei 2022 

Pluishaar en pindakaas, je gaat het pas zien als je het door hebt

Afgelopen week was lieve dappere Lily in de media , die vertelde over dat ze gepest werd vanwege haar pluishaar. Heel fijn dat hier aandacht aan wordt gegeven, want dit is hard nodig. 

Ook ik herkende mijzelf in Lily, want ook ik heb haar dat pluishaar. Gelukkig ben ik nooit echt gepest, natuurlijk heb ik wel eens wat naar mijn hoofd geslingerd gekregen, zoals elk kind denk ik, maar ik heb mij nooit gepest gevoeld.

Toch voelde ik mij altijd anders, ik die in de jaren '80 in een dorp opgroeide in Noord-Holland, waar over het algemeen iedereen steil haar had, werd er altijd heel vriendelijk tegen mij geroepen "Hé krullebol" terwijl er even aan mijn haar gevoeld moest worden, want het was in die tijd bijzonder dat er een kind in dit dorp van die zachte krullen had.

Pluishaar van kleine StellaPluishaar van kleine Stella

Ondanks dat ik mij nooit gepest gevoeld heb, heb ik altijd een hekel gehad aan mijn haar. Je wilt gewoon als kind niet "anders" zijn dan je leeftijdsgenoten. In de puberteit vond ik dit lastig en deed er alles aan om ook stijl of in ieder geval minder krullend haar te hebben. Alle chemische haarbehandelingen die er waren heb ik uitgeprobeerd, met als resultaat dat mijn haar niet groeide en uiteraard al brak als je er naar keek 🤣

In de loop der jaren heb ik mijn haar weten te waarderen en gebruik nu al ruim 5 jaar geen chemische producten meer en merk dat mijn haar gezond is. Maar pluishaar, zoals Lily dat zegt, is kwetsbaar en heeft goede verzorging nodig. Dat betekent dat ik niet zomaar uit mijn bed mijn haar in een knot kan doen. Het betekent uitkammen, conditioners, maskers, vlechten, leave-inn, olie etc. Het dagelijkse ritueel duurt net even wat langer dan waneer je geen "pluishaar" hebt. 

Maar dat vind ik nog niet eens zo'n probleem. Wat ik wel een probleem vind, is dat de juiste producten niet gewoon te koop zijn bij de supermarkt. Denk aan shampoo, conditioners, borstels etc. Bekende drogisten zoals Kruidvat heeft in de grotere winkels, wel een aantal producten staan, maar de keuze is heel erg beperkt.

Ditzelfde geldt voor gezichtsverzorgingsproducten. Een getinte huid is vaak droog, net als ons pluishaar. Nu kun je wel een crème kopen voor een droge huid, maar de doorlaatbaarheid van de huid en dus de opname van verschillende stoffen is per type huid verschillend. Dat betekent dat een crème voor de droge europese huid een andere samenstelling nodig heeft dan een crème voor de droge huid van Zuid Amerikaanse afkomst. 

Als ik naar de supermarkt ga voor een pot Pindakaas, kan ik kiezen uit 20 potten, met en zonder suiker, met noten of een gladde pasta, met zeezout, chocola en andere zooi 🤪  Maar als ik een verzorgingsproduct nodig heb voor mijn pluishaar of mijn getinte huid, moet ik dat online maar bestellen, want daar is geen markt voor....

Pindakaas en pluishaar

Ik vind het opmerkelijk… Wie staat er als eerste op en lanceert een mooie lijn in de gangbare winkels waar Lily en veel andere net zoals ik gewoon goede verzorgingsproducten kunnen kopen die afgestemd is op wat onze huid en haar nodig heeft?

Ik hoor het heel graag en als je het lastig vindt om dat in de markt te zetten, dan help ik je graag, want een marketingstrategie creëren , het creëren content en het maken van berichten op social media is echt mijn ding!

Mocht je het nou niet zien zitten om een hele lijn op te tuigen, maar wel een een ander gaaf idee in de markt te willen zetten? Ik help je graag! Ik ga graag samen 1-op-1 met je aan tafel zitten om jouw idee in de markt te zetten. Kijk voor meer info op onderstaande button

Meer informatie over de strategiedag
Reactie plaatsen